Bromsok

Skriv in ditt regnr.

Bromsok

Bromsoken är den komponent i bromssystemet som pressar samman bromsbeläggen med bromsskivorna. Till skillnad från slitagedelar som bromsskivor och bromsbelägg så slits bromsoken inte särskilt mycket.

Med det sagt kan bromsoken gå sönder och då behöver de bytas ut så att man inte riskerar bilens bromsverkan.

Vad är ett bromsok?

Bromsoket är en central del av alla skivbromssystem och utan funktionsdugliga bromsok reduceras bilens bromsförmåga avsevärt vilket i sin tur gör fordonet till en säkerhetsrisk för alla som befinner sig i närheten.

Man kan enkelt märka om bromsoken på bilen är slitna. Oftast slits de något ojämnt vilket resulterar i att bilen drar åt antingen höger eller vänster när man bromsar. I värsta fall kan odugliga bromsok resultera i att man inte kan bromsa alls.

Byta bromsok på bilen

Som sagt slits inte bromsoken lika mycket som andra bromsdelar, däribland bromsskivorna. De är däremot inte slitage-fria och de kan ofta gå sönder även vid mindre olyckor. Vidare slits bromsoken fram på bilen betydligt mycket mer än de där bak, varför man behöver byta bromsoken fram oftare än de där bak.

Att byta bromsoken på en bil är inte särskilt svårt för den som är van vid att meka med bilar. Däremot rekommenderar vi att du tar hjälp av en specialist om du inte är säker på vad du gör. Det sista du vill göra är vara en fara för andra för att dina bromsar inte fungerar som de ska.

Beställ nya bromsok

Behöver du nya bromsok eller andra reservdelar till din bil kan du snabbt hitta just de delarna du behöver hos oss. Förutom bromsok och andra delar till bromssystemet kan du hitta allt från hjullager till styrleder och diverse chassidelar.

Tänk på att kontrollera andra komponenter i bromssystemet innan du börjar byta ut delar. Det kan nämligen vara så att även andra delar behöver bytas i samma veva.

To Top