Kompletta styrstag

Skriv in ditt regnr.

Kompletta styrstag

Styrstag som även kallas parallellstag är en del av alla bilars styrningssystem och stötdämpning. I personbilar har man oftast två stag medan lastbilar och traktorer i regel endast har en.

Eftersom styrstag har en stor inverkan på en bils styrningsförmåga är det extremt viktigt att de håller hög kvalitet och inte är slitna. Och skulle du behöva nya kompletta styrstag till bilen kan vi hjälpa dig hitta rätt del.

Har du slitna styrstag?

Om du har slitit ut ditt styrstag och inte byter ut är risken stor att du förlorar kontrollen över bilens styrning. Dessutom kommer bilens hjul förmodligen att snedställas vilket förvärrar situationen ytterligare. Hjul som är felinställda kan resultera i “rattfrossa”, dvs. att ratten skakar när man svänger.

I vissa fall räcker det att man byter ut den styrled som har slits eftersom de ofta slits ojämnt. Med det sagt rekommenderar de flesta proffs att man sätter in nya kompletta styrsteg för att undvika fortsatt slitage.

Som nybörjare bör man inte försöka sig på att byta styrstagen på egen hand utan du bör söka upp ett proffs. Tänk också på att man alltid måste genomföra en hjulinställning efter att man bytt styrstagen.

Beställ kompletta styrstag till bilen

Använd sökfunktionen i toppen på sidan eller bläddra bland våra produkter för att hitta rätt styrstag till din bilmodell. Behöver du hjälp kan du höra av dig så guidar vi dig till rätt val.

Vi tillhandahåller även ett stort utbud andra chassi- och reservdelar till bilen och du kan alltid lita på att produkterna du beställt från oss håller nyskick. Dessutom har vi 2 års garanti på kompletta styrstag och andra chassidelar.

Alltid rätt styrstag till bilen hos Mekdelar

Tack vare den ovan nämnda sökfunktionen kan vi garantera att du beställer ett styrstag som passar din bil oavsett bilmärke och årsmodell. Plattformen är kopplad till över 10 miljoner fordon registrerade i Sverige och Norge samt alla reservdelar som vi säljer.

Därmed kan du knappa in ditt registreringsnummer i sökfältet för att filtrera ut alla reservdelar och styrstag som inte passar din bil.

Som pricken över i:et skickar vi alla beställningar från vårt lager i södra Sverige. Detta för att garantera en snabb leverans. Dessutom inkluderas alla beställningar av en 2 års garanti.

To Top