Krängningshämmare och Stabilisatorstag

Skriv in ditt regnr.

Krängningshämmare och Stabilisatorstag

Info om kräningshämmare och stabilisatostag

Krängningshämmare, eller stabilisatorstag som det också kallas, är en komponent vars uppgift det är att stabilisera bak- och/eller framvagnen på bilar. Med en bristfällig krängningshämmare finns risken att du förlorar kontrollen över bilens styrning och därför bör ett slitet stag bytas omgående.

Sitter du själv i den situationen kan vi hjälpa dig att få hem en ny krängningshämmare inom ett par dagar. Här på Mekdelar säljer vi enbart kräningshämmare i originalkvalitet från världens bästa tillverkare - allt för att din bil ska fungera så länge som möjligt.

Vad är skillnaden på en krängningshämmare och ett stabilisatorstag?

Krängningshämmare, krängstag, stabilisatorstag, klapperstag och kränglänk är alla ord för samma bildel. Det är med andra ord ingen skillnad på ett krängstag och stabilisatorstag. Däremot är det viktigt att du känner till att denna chassidel har olika namn så att du kan kommunicera med din bilmekaniker (eller kund) och så att du snabbt hittar rätt del till rätt bil.

Är mitt stabilisatorstag slitet?

Har man slitit ut eller skadat sin krängningshämmare så brukar man märka det på två olika sätt, eller en kombination av de två:

1. Försämrad styrning: Ett slitet stabilisatorstag kan få styrningen att kännas hackig när man svänger och bromsar in. Det är med andra ord en skada som är kopplad till direkt livsfara som måste åtgärdas omedelbart.

2. Ljud från hjulupphängningen: Slitna stabilisatorstag kan också leda till oljud och buller från hjulupphängningen. Tänk på att liknande oljud kan uppstå när andra delar i hjulupphängningen slits. Genomför därför alltid en noggrann felsökning innan du börjar serva bilen.

Byt till nya krängningshämmare och stabilisatorstag

Kärt barn har många namn och oavsett om du kallar det krängningshämmare eller stabilisatorstag kan vi hjälpa dig hitta rätt del till din fram- och bakvagn. Och redan inom 1-2 dagar kan du ha produkten levererad till dörren så att du kan laga bilen och fortsätta köra som vanligt igen.

Ta gärna en titt på våra andra produktkategorier och det stora utbud chassidelar vi erbjuder till populära bilmodeller från Volvo, BMW, med mera.

Alltid rätt del med vår sökfunktion

Fördelen med att beställa en krängningshämmare från oss på Mekdelar är att vi kan garantera att du alltid får rätt del till just din bil. Sökfunktionen som du hittar på denna sida och resten av sajten är kopplad till ett bilregister med över 10 miljoner bilar och alla reservdelar vi säljer.

Genom att knappa in ditt registreringsnummer i sökrutan kommer systemet automatiskt filtrera ut alla stabilisatorstag som inte passar din bil och endast visa krängningshämmare med rätt dimensioner för din bil år årsmodell.

Om du trots detta är osäker eller vill dubbelkolla att du hittat rätt reservdel kan du alltid kontakta oss. Våra experter står alltid redo att erbjuda rådgivning och tips.

To Top