Styrled

Skriv in ditt regnr.

Styrled

Mer om styrleden

Styrleden har en direkt påverkan på din bils förmåga att svänga och därför är det oerhört viktigt att de fungerar som de ska. Som tur är en ny styrled inte särskilt dyr och det är relativt lätt att byta ut dem.

Är du i behov av en ny styrled kan vi guida dig till rätt val och även se till att du hittar en för ett överkomligt pris. Det är smidigt och säkert att beställa en ny styrled från vår sajt. Alla beställningar skickas från vårt lager i södra Sverige och inkluderas av en 2 års garanti.

Naturligtvis samarbetar vi endast med etablerade och pålitliga aktörer för att säkerställa att våra kunder får hem kvalitativa reservdelar som de kan lita på.

Styrledens funktion

Styrleden är en bildel som sitter monterad på styrstången och vars uppgift det är att se till hjulen på bilen snurrar när man vrider på ratten. En bristfällig styrled resulterar i ojämna hjulrörelser vilket kan sliter på hjulen och kan göra din bil fullständigt opålitlig.

I dag har de allra flesta bilar två styrleder per styrstång, dvs. en på varje sida framvagnen, men det finns bilmodeller som endast har en styrled. Det finns även två olika sorters styrleder: en inre styrled och en yttre styrled. Därför är det enormt viktigt att du alltid försäkrar dig om att du beställer rätt styrstag till rätt del av bilen.

Byta styrleder och genomföra hjulinställning

Att byta styrled är inte nödvändigtvis så svårt. Däremot krävs det ordentligt med kunskap så att man inte monterar den fel och på så vis fortsätter påverka bilens styrningsförmåga negativt. Du måste även vara säker på att du byter ut rätt styrled och inte byter den inre när det är den yttre som ska bytas. Därför bör du alltid söka upp ett proffs om du inte känner dig bekväm med att genomföra bytet själv.

Observera att man alltid måste genomföra en hjulinställning efter att man bytt ut styrleder på bilen. På så sätt kan man försäkra sig om att hjulen kommer vrida sig som man vill.

Hitta nya styrleder och reservdelar

Vi har ett stort utbud styrleder för en rad populära och lite ovanligare bilmärken. Styrleder är dessutom inte en särskilt kostsam reservdel och därför kan vi erbjuda riktigt förmånliga priser.

Genom att använda vår praktiska regsök där du knappar in bilen i frågas registreringsnummer kommer du inom loppet av ett par sekunder hitta en styrled och andra delar som passar just den bilen.

Förutom styrleder erbjuder vi en rad andra reservdelar till ett stort nummer bilmärken så att du snabbt kan laga din bil. Som sagt är sökfunktionen det lättaste sättet att hitta en styrled eller annan reservdel, men det går också bra att använda länkarna ovan för gå vidare till en ny kategori.

To Top