Hjullager

Skriv in ditt regnr.

Hjullager

Mer om hjullagret

Ett hjullager är en sorts kullager som man hittar i alla bilhjul och som ser till att bilen rullar så smidigt som möjligt. I vissa bilar behöver man aldrig någonsin byta hjullager medan andra bilar kan kräva att man byter dem mer regelbundet. Detta beror helt på hur man kör, om det samlas mycket smuts i hjulnaven samt kvaliteten på lagrena själva.

Behöver du byta dina hjullager så står vi redo att assistera dig och försäkra att du får en reservdel av hög kvalitet som tagits fram för just din bil. Vi säljer endast bildelar i originalskick från ledande tillverkare. Vidare har vi bäddat in en smidig sökfunktion på sajten som garanterar att du alltid beställer hjullager som passar din bil.

Hjullagrets funktionalitet

Hjullager är en väsentlig del i många olika hjul, dels i bilhjul men även i hjul till cyklar och flygplan. På en bil sitter hjullagret mitt i hjulnavet och dess uppgift är att hjälpa hjulen att snurra samtidigt som det minskar friktionen på de rörliga delarna i hjulet.

Varför går hjullager i bilar sönder?

I de flesta fall går hjullagerna på en bil sönder för att det kommit in smuts i lagret vilket minskar dess prestanda.

Hjullager kan vara lite knepiga då deras livslängd kan variera kraftigt; vissa håller i tiotusentals mil medan andra måste bytas långt innan dess. I sin tur innebär det också att det är ganska vanligt att man måste byta sina hjullager. Gör man inte det är risken att hjul och bromsar slits onödigt mycket. I värsta fall kan hjulen låsa sig vilket kan leda till allvarliga olyckor.

När ett hjullager går sönder kan man oftast höra att det rasslar när man svänger eller kör snabbt. Vidare kan det börja skaka i både ratt och bromspedal när ett hjullager är utslitet.

Man kan snabbt felsöka ett hjullager genom att skaka på själva hjulet – om det glappar är det förmodligen hjullagret som måste bytas.

Tänk på att en trasig drivknut kan låta nästa likadant som ett trasigt hjullager. Se därför till att felsöka bilen noggrant för att lokalisera den del som faktiskt gått sönder.

Byt trasigt hjullager

Vi har idag ett stort utbud hjullager till en rad olika bilmodeller, dessutom till förmånliga priser. Bäst av allt är att du kan beställa nya hjullager från oss och få dem levererade direkt till dörren så att du laga bilen omgående.

Med hjälp av vår praktiska regsök som är kopplade till ett enormt antal fordon i Sverige, kan du på ett par sekunder hitta alla reservdelar till din bil som vi har på lager just nu. Utöver nya hjullager till bilen har vi andra slitagedelar, byggsatser, med mera.

Vi har även kategorier ovanför som du kan använda till att gå direkt till kategorier med delar. Behöver du inte bara byta hjullager så hittar du enkelt rätt delar i våra produktkategorier. Det går även bra att kontakta oss om du skulle ha frågor eller behöva rådgivning och vägledning innan du köper nya hjullager.

To Top